neděle 5. ledna 2014

Barvení vlasů s přírodní barvou Khadí

Jeden z očekávaných článků, nemám pravdu? Každá z nás nejméně jednou za život zatoužila po jiné barvě, než kterou vlastní, i já si v období 14 - 17 zažila svoje (14 - blond a červený melír, 15 - pak následovala tmavě hnědý šampón, 15 - černá barva, poté jsem měla rok pauzu a před nástupem do druháku jsem měla blond vlasy! Žádná platina spíše dark blonde. Vydrželo mi to od července do listopadu, kdy jsem se 26.11. na svoje 17-té narozeniny opět obarvila na hnědovlásku. Mnoho lidí, když jim říkám "byla jsem na blond" říká "to si musela vypadat" nb "to ti nemohlo slušet". Dámy a pánové slušelo, možná ne tolik jako tmavě hnědá, ale po ukázání fotky, všichni čumákovali! Můj přítel se na ni občas kouká a říká "no vypadalo to dobře nejspíš". Konec tlachání dneska je v hlavní roli Khadí přírodní barva na vlasy..



Vídíte šampón Khadí pro suché vlasy, olejíček pro rychlý růst vlasů, tmavě hnědou barvu, bio kakaový prášek a skořici, přidala jsem ještě sůl, která na fotce není, do barvy si můžete přidat i jiné ingredience..
V balení jsou rukavice, čepice na hlavu a letáček se správným postupem, barvy je 100 g a vystačí na vlasy lehce pod ramena.

Směsice je pečlivě zabalena v průhledném sáčky, její barva je zelená a vůně nevábná, ale je rozhodně příjemnější, než chemické koktejly hnusu! Barva voní po seně, bylinkách.. Mě osobně nijak nevadila.
Jelikož jsem chtěla čokoládový efekt, přidala jsem do směsy 2 lžíce bio kakaového prášku, a dvě lžičky skořice pro lepší efekt. Sůl se přidává pro intenzivnější odstín. A nyní k postupu barvení...

JAK NA BARVENÍ S KHADÍ...
  1. Každý odstín barvy vyžaduje jinou teplotu vody, tmavě hnědá např. 50°, více se dočtete zde, nebo u popisu jednotlivých barev, je to napsáno i v přibalovém letáčku kolik, která barva vyžaduje stupňů.
  2. Potřebujeme větší misku (skleněná, keramická...) NESMÍ BÝT PLASTOVÁ! Vysypáme směs a zalijeme vodou o dané teplotě.
  3. Mícháme a přimícháváme další složky, které tam chceme (sůl, skořice, med, kakao ...)
  4. Dle potřeby přidáme vodu nb černý čaj (černý čaj ztmavuje barevný efekt) - i já použila černý čaj
  5. Vzniknout nám má pasta, ani tuhá ani moc tekutá..
  6. Nyní začíná boj o čas, barva se má nanášet, co nejteplejší, aby mi nevychladla (misku jsem ponořila do misky s vodou z konvice)
  7. Nyní potřebujete štetec na nanášení barvy, dá se sehnat v každé drogérii. Můžete si to nanést samy, anebo poprosit nějakou šikovnou maminku či kamarádku.
  8. Před barvením si umyje vlasy lehkým šampón, tzv. bez silikonů, parabenů a jiných sraček..
  9. Směs se nanáší stejně jako normální barva, ale rychle tuhne, musíte ji nanášet rychle a přesně, řádek po řádku, nehrozí to, že si ju "kydnete" a rozmatláte po vlasech.. tudy cesta nepovede..
  10. Po dokončení, si dáte na hlavu čepici (která byla součástí barvy) a zamotáte vlasy do ručníku, aby unikalo, co nejméně tepla.
  11. Nyní čekáme 30 min - 2 hodiny, já si barvu na hlavě nechala 2 hodiny, ale můžete i déle, pokud nemáte extrémně zničené vlasy.. (čím kratší dobu barva působí tím je odstín světlejší)
  12. Poté si vymyjete barvu pouhou vodou! Dokud voda není čirá. Dalších 24 hodin si vlasy nesmíte mít šampónem a používat další styling...
  13. Barva během dalších 48 hodin ztmavne, teprve poté uvidíte pravý výsledek, po dvou dnech si bez obav umyjte vlásky (lehký šampón)
  14. Tadáá vše je hotové!
Šampón pro suché vlasy, použila jsem před a 2 dny po barvení, olejíček který mi vyživil lehce vysušené vlasy

Takhle to vypadalo těsně před  umytím.. To hnědé ve předu je ztmavnutá barva. Můj hnědý ostín!
Těsně po umytí, vlasy byly plné objemu, trošku hrubé, měla jsem tam přidat med, já bláhová na to zapomněla, příště to určitě napravím! A bude všecko, tak jak má být.
Dnes foceno s bleskem, od aplikace uplynulo asi 2 týdny (25.12)
Foceno bez blesku, menší ztmavení. 

Barva se téměř nevymývá a ustálila se. Barvy Khadí hodnotím velmi kladně, a už nijak jinak se barvit nebudu. Tento způsob mi velmi vyhovuje, ručník od barvy se bez problému vypral. Po této zkušenosti u mě chemické barvy skončily! Za dva měsíce barvení budu opakovat, ale s černou barvou, abych je měla o něco tmavší :)

PS: máte nějaké zkušnosti s přírodním barvením? Napište mi do komentářů! Děkuji..







18 komentářů:

  1. Já jsem se do chemické barvy pustila jenom jednou, a to asi taky někde okolo 15 roku. Od té doby neexperimentuji a používám hennu. První roky jsem používala práškovou z dm, a poslední roky Caca Rouge od Lushe. A jsem spokojená. Jediné, co mě na henně ročiluje je aplikace. Strašně mě to nebaví, ale už to pár roků praktikuji přibližně 1x za 2-3 měsíce, takže to asi ještě zkousnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš dlouhé vlasy, pak mě to asi taky začne otravovat, naštěstí mě to zatím dělala mamka nb si příště řeknu kamarádce (máme barvím vlasy každý měsíc, měsíc a půl takže si navzájem vypomáháme) jinak na hennu od Lashe se podívám :)
      Já osobně hennu nezkoušela, nelíbí se mi zrzavý efekt po ní, zatím jsem jen vyzkoušela barvu Khadí (ta je bez henny)
      barvení budu opakovat někdy na začátku února, tudíž zhruba 2 měsíce :) používám ted na stimul.růstu olej na vlasy tudíž mi rostou o hodně víc, takže si je budu muset barvit častěji :/ ale za krásné dlouhé vlasy to stojí :)

      Vymazat
  2. Chytlo ti to krásně a výsledná barva se mi moc líbí. Já jsem se zrovna včera barvila hennou Henné color a s hennou z DMka se to nedá vůbec srovnat. Krásné syté barvy a vlasy mnohem hezčí. Jen trochu stékala, ale dalo se to zvládnout.
    O přidání soli pro sytější barvu slyším poprvé, ale příště to zkusím. Já přidala jen šťávu z citronu, kokosák a červenou papriku.
    Já už se taky chem. barvy nedotknu, s hennou jsem spokojená. Příště až budu objednávat, tak možná zkusím Khadí pro porovnání : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sůl funguje stejně jako citrón = intenzivnější barva, já ale do své nechtěla přidávat nic extra kyselého :)
      jinak přírodní barvy jsou určitě lepší :)

      Vymazat
  3. wow to som netusila, ze s prirodnym farbami sa takto da pohrat a pridavat rozne prisady :) mna strasne lakaju ale desim sa tej aplikacie :)

    Inak pozyvam na Nobilis Tilia giveaway a k tomu par drobnosti. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aplikace se bát nemusíš, je to jednoduché do zabere to maximálně hodinu, ani ne :) aplikace na vlasy mě zabrala půl hodky a půl hodky příprava :) je to snadné a neničíš si vlasy, děkuji za pozvání, už v ní jsem :)

      Vymazat
  4. vypadá to vážně skvěle, barva je úžasná, moc ti sluší:)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé o tom jsem nikdy neslyšela, zní to dobře :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já už chemické barvy taky nemůžu, mám na to alergii. Ale efekt který dělají tyhle barvy, henna atd se mi nějak vůbec nelíbí, takže to prostě už nechávám jen přírodní.

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna včera jsem byla pro další krabku Indiga od Khadí. Zkoušela jsem i hennu (černou), ale moc mi neseděla ta vůně... takže jsem nakonec zakotvila u Indiga. Je supr, chytá i na šedivé vlasy a stačí ho mít na hlavě plus mínus hoďku, hoďku a půl.
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. kéžby! mám je porézní a děsně suché :) ale tvarově a barvově se mi líbí :D snad si je pomocí olejů a kvalitní vlasové péče dám do kupy :(

      Vymazat
    2. Bohužel moje zkušenost je taková, že kromě pozitiva, že si na hlavu dávám jen přírodní věci, tu jsou spíše výsledky tak napůl: barva se rychle vymývá, a dokonce na slunci rychle šisuje, vlasy jsou lesklé a pevné jen po obarvení, pak je to normálka, a odstínů je hodně málo, takže kvůli "přírodnosti" přichází zkrátka ta barva, která je v mém případě hodně daleko od žádoucí barvy, a ani míchání barev mi nepomohlo.
      Takže po několika roce a něco začínám opět uvažovat o chemických barvách, které paradoxně mohou docílit mnohem přirozenějších odstínů.

      Vymazat
  9. já mám přesně tuhle.. tmavě hnědou, lae přijde mi že se dost vymyvá a já bych chtěla tmavě hn... myslíš že ten olej tomu zábraní...? jinak se černé bojím že to bude dost černota...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta černá napoprvé nebude tak černá jako u normálních barev a vymývá se úplně stejně :) já s khadí skončila vysušuje to vlasy nevydrží to a odstín není takový jaký chci, nikdy, takže ted používám vymývací šampony od palette

      Vymazat
  10. Já nevím, jestli to sem patří, ale nevím, kam bych se obrátila. Koupila jsem si šamponky od Khadi- Amla a rose, ale vůbec mi nevyhovují. Mám chemicky byrvené vlasy a šamponky mi nesedí. Musím vyzkoušet jinou cestu. Jen jsem zde chtěla nabídnout k odprodeji. Z Amly mám vypotřebovány 3 dávky z Rose ani jednu, je úplně nová. Tak pokud by se někomu hodila, nechám na sebe kontakt- kl.vankova@seznam.cz
    Kdyžtak to smažte, díky

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám na šampony Khadí zase alergii a po jejich barvách zase hrozně vysušené vlasy, které se následně velmi rychle zmašťují. Tudy moje péče o vlasy dál nepovede. Nevěřte tomu, že vše nejpřírodnější je pro každého taky to nejlepší. Ono i výrobci přírodní kosmetiky chtějí to nejlepší svých zákaznic, a sice jejich peníze.

    OdpovědětVymazat