úterý 1. dubna 2014

Vegetarian kuřecí řízek

Žádný apríl, je tomu tak vegetariánský kuřecí řízek opravdu existuje. Nedávno moje sestřenice slavila narozeniny a byli jsme celá rodina pozvaná na oběd (bramborový salát a vepřové a kuřecí řízky). A tak jsem si dala taky řízek (ale vegetariánský).



 Chuťově je velmi podobný běžnému kuřecímu řízku. Dokonce mé mámě moc a moc chutnal. Já z něho tolik nadšená nejsem, příště zkusím jiné bylinky a třeba to bude lepší. Příprava je nenáročná jen hodíte na 3 minutky na pánev z obou stran a máte uvaříno! Rozhodně jsem ho neměla naposled, stojí za vyzkoušení!


Otázka pro Vás, čím nahrazujete maso Vy? Nějaký typ?

7 komentářů:

  1. Osobně mi trošku uniká poenta, proč maso nahrazovat "napodebeninou masa", to už ho člověk může jíst rovnou. :)
    My máme docela rádi různá tofu, tempehy, šmakouny a sójové kostky. Ale je fakt, že já maso občas jím a oba s přítelem jíme ryby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nekdo maso jist nechce at z hlediska etickeho nb zdravotniho, navic to jen chutna jako maso a pro vegany a vegetariany je to idealni

      Vymazat
  2. Jé, kde jsi ho koupila?
    Já si kupuji teď tofu - zkoušela jsem obyčejné a zeleninové a taky jsem si koupila tofu karbanátek se zeleninou - vše mi chutná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ve zdravé výživě :) zkus se optat, v té naší to taky dřív neměli než si o to můj soused vegan zažádal :))

      Vymazat
    2. Děkuji :))

      Vymazat
  3. Ahoj,

    ten řízek je "jen" vegetariánský, ne veganský. Obsahuje vaječný bílek a sušenou syrovátku...

    OdpovědětVymazat
  4. Přijde mi ale, že na tom není nic zdravého. Kvasnicový extrakt je jen jiný název pro glutamát sodný :-(

    OdpovědětVymazat