sobota 5. července 2014

Natura Siberica Maska pro zpevnění a růst vlasů


Dnes tu pro Vás mám dlouho očekávanou recenzi na masku od Natura Siberice. Nejprve pár slov o firmě, tyhle úvodní "kecy" nemám moc ráda, takže to zestručním! Jedná se o ruskou přírodní kosmetiku /přesněji ze Sibiře/ k výrobě používají právě výtažky ze sibiřských bylin. NS byla založena již v roce 1997 (já jsem se o ní dozvěděla až v roce 2013) kdo by chtěl vědět více stačí kliknout sem



 Na masce se mi nelíbí, že ve složení je hned na druhém místě alkohol, vysušuje totiž vlasy. Nyní k čemu maska slouží a co slibuje. Slouží ke zpevnění a růstu vlasů, slibuje hydrataci, zlepšení struktury vlasu, hebkost a jemnost a rychlejší růst. Objem je 370 ml, obrovské balení! I když vůbec nešetřím, stále to neubývá! Maska stojí 379 Kč

Na mé /dříve/ extra poškozené vlasy nepomáhala, konečky vlasů byly stále suché (ale to mi nepomohlo vůbec nic) nyní po 2 aplikacích ultrazvuku /mé vlásky jsou v lepší kondici/ a maska opravdu funguje, vlasy jsou heboučké, nadýchané, velmi příjemné na dotyk. Nyní střídám balzám od HairCompany s Naturou Sibericou a jsem spokojená. Co se týče rychlejšímu růstu vlasů .. funguje, ale nějaký extra humbuk to není, za mě mnohem více osvědčil olejíček od Khadí, ten je bezkonkurenční, vlasy mi po něm rostly jako z vody.



Maska se nanáší na mokré/vlhké vlasy a nechá působit po dobu 10-15 minut. Vůně je velmi specifická, bylinná, intenzivní, na vlasech, ale velmi příjemná. Malá rada: ke kořínkům nanášejte vždy menší množství krouživými pohyby, pokud nechcete mít těžké a brzo mastné vlasy, u konečků to vždy pořádně namaskuji!
Poté opláchněte vodou, nejdříve teplou a na závěr vlažnou až studenou (pro lepší lesk vlasů) 

Maska je velmi příjemná, vždy mám po ní krásně hladké i ruce, konzistecí je hutná a to se mi líbí, i její výsledky nejsou špatné. Ráda bych 2 z Vás obdarovala 50 ml na vyzkoušení, aby jste i Vy čtenáři mohly posoudit /někdy v dalších článcích se můžete těšit na soutěž!/
Bohužel život je příliš krátký u setrvání u jedné masky, a já už mám na seznamu další xx značek, které chci vyzkoušet.
Pro ty, kteří značku Natura Siberica mají rádi či používají od ní šampón, masku doporučuji, určitě nebudou zklamaní. Nyní se začínám poohlížet po dalším produktu od NS. Nějaké tipy?
Oficiální stránka, kde si můžete prohlédnout i ostatní produkty!

A jaký produkt máte od Natura Siberice Vy? Jste spokojení?

* tímto děkuji e-shopu biooo.cz za poskytnutí produktu k zrecenzování

14 komentářů:

  1. tak ale není alkohol jako alkohol. cetearyl alkohol je mastný, v podstatě má spíš hydratační účinky a z vysušování bych ho tedy nepodezírala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nedalo mi to a našla jsem si to zcela přesně na wiki:
      Výroba cetearyl alkoholu:
      S ústupem komerčního lovu velryb již není cetylalkohol vyráběn primárně z velrybího oleje, nýbrž je jedním z konečných produktů petrochemického průmyslu nebo se vyrábí z rostlinných olejů, například palmového nebo kokosového. Výroba z palmového oleje znamenala také vznik jednoho z alternativních názvů, palmitylalkohol.

      Předpokládám, že je to z kokosu většinou, a cokoliv kokosového mi bohužel pokožku i vlasy vysušuje.. nevýhoda porézních vlasů.. :)

      Vymazat
    2. tak teď tedy nevím. cetearyl alkohol ti vadí, protože je to alkohol nebo protože je to kokosový olej? a vysušuje ti vůbec ta maska vlasy? v recenzi máš napsané, že je spíš zatěžuje u kořínků, ale jinak, že jsou hebké a tak.

      navíc si stejně myslím, že u NS to vyrábí spíš z palmového, protože je levnější a kokosů přeci jenom na Sibiři moc neroste. nebo spíš ještě pravděpodobněji to vyrábí z nějakého místního levného oleje. ale tak to jsou jenom spekulace, z čeho to zrovna oni dělají. jen podle ceny bych si tipla, že z palmového. (no fuj palmový olej)

      Vymazat
    3. Psala jsem,že jsem měla sussi konecky,ale jelikož ted chodim na ultrazvuk vlasu a jejich kvalita se o dost zlepsila,tak mi maska už konecky nevysusuje a zanechava vlasy hebke, mám je dost komplikovane, myslim si,ze ty slecny/ženy,ktere maji ciste suche nb lehce az stredne poskozene vlasy tak jim pomuze

      Vymazat
    4. a z jestli ho vyrábí z palmového nb kokosového oleje netuším :) kokosák mám ráda jen na pečení, vaření a pinacoládu :D
      a myslím, že moc palem na Sibiři taky neroste, možná to dělají i z jiného oleje, anebo ho dokupují.. Tak hluboko jsem opravdu nebádala :)
      maska je fajn pro klasicky suché a lehce až středně poškozené vlasy /tím nemyslím poškozené peroxidem,těm nepomůže/

      Vymazat
  2. Musím říct, že o této značce uvažuji čím dál víc. Všude tolik chvály a mně už můj oblíbený šampon dochází a masku nemám vůbec. Snad se mi v soutěži zadaří a já třeba masku pro své vlasy konečně vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. budu držet pěsti! :) a určitě něco od NS vyzkoušej ceny jsou velmi super

      Vymazat
  3. Ahoj Kristy, mě docela zajímají ty aplikace ultrazvuku... Co to? K čemu to? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Soničko, na utrazvuk vlasů chodím ke své kadeřnici, jde o to: umyje ti vlasy šamponem poté ti ke kořínkům ampulku s keratinem a nechá to stéct po délkách a do délek mi dává extra hutný balzám pro porézní vlasy /porézní vlas obrácený stromeček - suchý třepící se lámají vlas, nelze je pořádně upravit bud jsou vlnaté anebo kudrnaté/
      poté si sednu na židlu a žehličkou při stupni 37, jako je naše teplota těla, mi pramen po prameni přejíždí žehličkou a tzv mi je vyžehlí, vlasy poku jsou zničené tak "brečí" pískají. Už jsem byla na dvou aplikacích a vlasy se mi o 100% zlepšily, už mi ani tolik nevypadávají a nemusela jsem se od února stříhat, jinak musím chodit na konečky každý 3 měsíce.. v létě po dovolené jdu zas což bude v srpnu, a možná si zajdu i ted ke konci července, uvidíme :)
      Ale rozhodně 1000% doporučuji :)

      Vymazat
    2. To zní dost zajímavě a hlavně o tom slyším poprvé, díky za info :) Soňa

      Vymazat
    3. kam na to chodis a kolik to stojí? s jakou firmou ta kadeřnice pracuje?

      Vymazat
    4. Ja jsem na tom byla asi 4 během jednoho roku u nas ve meste u jedné kadernici, bohuzel pak začala aktivní látku sidit a z osobnich důvodu jsem tam přestala chodit takze její kadernictvi nedoporucuju, bude lepsi se poprat ve svém okolí kdo tuto proceduru provadi,ted chodim do profesionalniho Jacobs and stylers v Brne kde konecne dostanu takovou peci jakou potřebují sice si priplatim ale mam vlasy kt jsem chtela

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Výrobky od NS mám hodně ráda, zvláště ty na vlasy. Rozhodně mám v plánu vyzkoušet další výrobky než jen šampon a kondicionér. Takže maska bude asi další v pořadí :)

    OdpovědětVymazat