pondělí 13. října 2014

My hair care routine



Aneb jak se starám o své vlasy. Mia nedávno napsala "méně je více" a tím se řídím i já. Svoji hair care routine jsem chtěla napsat už při založení blogu, ale nějak se to oddalovalo a já nikdy nebyla 100% spokojená /buď se šamponem, kondicionérem anebo s vlasy/. Nyní po necelém roce jsem konečně našla svoji neporazitelnou kombinaci a nehodlám nic měnit!


Alverde s mandlovým a arganovým olejem /žluté víčko/ tento šampon byl mít oblíbeným po několik měsíců, do té doby než jsem vyzkoušela ten ultra sensitive. Nádherně voní, vlásky vám ani nevysuší ani nevyživí extra, ale samotný bych ho já na svoje suché a porézní vlásky použít nemohla. Tudíž jsem hledala něco ještě o level výš..


Jestli existuje oáza pro vlasy, tak jím je tento šampon Alverde ultra sensitive. Nikdy jsem neměla tak hebké, nadýchané vlasy jako s touto věcí! Našla jsem svůj svatý grál a to jsem myslela, že dobrý šampon neexistuje, chyba, tenhle je dokonalý. Tudíž doporučuji všemi prsty po celém těle! 
Dokonce mi pomáhá mírnit i lupy!


Když naznám, že mé vlasy padají víc než by měly a já to přestanu tolerovat párkrát použiju tuhke kůru. Dám ji ke kořínkům a masíruji a nechám půl hodiny zabaleno v celofánu. Poté dvakrát důkladně umyji šamponem. Opravdu to funguje, i když prý moje kadeřnice má ještě něco lepší, tak uvidíme. 
nevýhoda tohodle olejíčku je, že mi vysušuje vlasy obvzlášť konečky :(


Tohle je pro mě marocké zlato! Tahle věcička za 35 kč, udělala z mých vlasů skvost. A božsky voní, takový mít parfém i na tělo! Jak já bych byla přešťastná. Umyju si vlasy a poté nanesu do půlky délek vlasů a nechám působit, když spíchám tak necelých 5 min, když mám čas tak i půl hodiny, poté smyju vodou.


Velmi podobné složení jako menší verze, bohužel tento kondicionér, postrádá bambucké máslo a tím i super schopnosti. Samotný mé vlasy lehce vysušuje, proto ho vždy kombinuji i s trochou séra a výsledky jsou více než super. Ale znovu si toto balení nekoupím..


Toto je druhý skvost, Loccitane kondicionér s 20% bambuckým máslem, mám na wishlistu jeho plné balení a jedním slovem BOŽSKÉ, ale stojí to více než Balea to je jasné, ale je to skvělé na prostřídání.. aby si vlasy ludérky moc nezvykly na to stejné..


A když nestíhám, anebo jsem totálně hotová, použiji Batiste suchý šampon, máme doma velké balení /už/ tohle je zhruba na 7 - 10 použití..


Tangle Teezer je láska, nic na světě mi tak dobře nerozčeše vlasy jako toto, a hřebenec s širokými zuby na rozčesávání mokrých/vlhkých vlasů.


Používám fény z Tchiba, vždy na nejnižší stupeň. Ten první nám vydržel asi 2-3 roky a stál pár korun /asi 400 stovky možná méně/


Má nejoblíbenější gumička od TT, nezacuchává vlasy a je superstylová, rozhodně doporučuji pořídit!


Když to shrnu: 
  • Vlasy si umývám 2-3 krát týdně, jednou za čas je nechávám pořádně zmastit, protože to jednak pomáhá vlasům ale i pokožce.
  • Vlasy si žehlím či kulmuji velmi vyjímečně, vždy když je jen nějaké speciální události, když chci vlny udělám si přes noc dva francouzské copánky.
  • Vlasy si umývám jen jednou a to nejčastěji ultra sensitive šamponem, poté nanesu Balea sérum anebo Loccitane kondicionér.
  • Poté si vlasy lehce vysuším ručníkem a počkám dalších 10 - 15 minut než si je jdu vyfoukat.. Nikdy nefoukejte zcela modré vlasy!
  •  Ke kadeřnici na zastřižení konečků chodím zhruba 2-3 x do roka, vždy když je třeba. Po dovolené je to nutnost
  • Své vlasy už od 16 nebarvím, občas použiji barevný šampon od Palette anebo zajdu ke kadeřnici na přeliv. Vždy mě chutě na změnu barvy přemohou na podzim. Nyní až se uzdravím budu mít temněfialovou /dám pak fotku na blog :)/
  • Největší záhada mých vlasů je, že miluju když jsou co nejsvětlejší třeba i s lehce blond odlesky, vždy si jejich barvu užívám v létě kdy od sluníčka zcela vyblednou... Nikdy se nechci obarvit na tmavou až temně hnědou či černou i když vím, že mi to šíleně sluší, a když se tak pak stane a čokoládově hnědý přeliv chytne do hoodně tmavé, užívám si to a stává se ze mě rebel. Taky se vám to stává, že s tmavší barvou vlasů z vás pak promlouvá zlé dvojče? Ať či onak umímm hrdě nosit blond i hnědou..

 Jak jste na tom vy se svými vlasy? Jaké produkty milujete a jakou barvu svých vlasů milujete?
 

8 komentářů:

  1. Barvím barvícím šamponem od Palette, jedině fialovým :) nejhezčí to barva. Na vlasy používám jen šampon, kondicionér a kokosový olej. Momentálně používám vlasovku od Nature Siberica, prostřidávám ji z Alverde avokádo. Vlasy fenuju jen párkrát do roka a kulmu nebo něco takového nepoužívám vůbec. Vlasy jsem si hodně zničila barvením, ale po roce dobré péče je už mám daleko lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky používám fialový ráda :) s NS si spokojená? jako řadu používáš?

      Vymazat
    2. Měla jsem pro barvené a poškozené vlasy a teď mám pro unavené a slabé vlasy. S obouma jsem byla spokojená :)

      Vymazat
  2. Pěkný článek :) nalákala jsi mě na sensitive šampon a to jako hodně :D a Loccitane kondicionér zní taky moc dobře

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sampon vazne doporucuji..a pak napis jak vyhovuje.. a kondicioner loccitane je pohadka pro vlasy a velke baleni stoji necele 4stovky coz není spatne... okolo 13.11 majipry slevy tak se to vyplati :)

      Vymazat
  3. Díky za super tipy :) Ten šampon od Alverde s modrým víčkem se chystám vyzkoušet :) TT je taky můj pomocník a tu gumovou gumičku mám taky, ale ne tu pravou :D, tak si ještě chci pořídit tu pravou :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cetla jsem, ze jediny rozdil mezi temi gumickami je ze ty prave se tolik nevytahuji a vraci se do puvod.stavu :) ja mam zase v planu koupit si ty druhy neoriginalni a porovnat je...

      Vymazat
  4. Ten Oil Repair rad Balea vonia úžasne, už som skúšala šampón aj kondicionér a vyhovujú mi oba produkty, mala som aj olej, ten vonia asi najkrajšie z celého radu, ale moje vlasy sú po ňom ešte suchšie ako pred jeho aplikáciou, tú kúru skúsim a najnovšia majú v ponuke dokonca aj kondicionér v spreji. Alverde šampóny veľmi nepoužívam, slabo penia na môj vkus, ja viem, že to nie je podstatné, ale pre mňa dosť a navyše ani mi nejako nevoňajú.
    Bianka

    OdpovědětVymazat