Žádný apríl, je tomu tak vegetariánský kuřecí řízek opravdu existuje. Nedávno moje sestřenice slavila narozeniny a byli jsme celá rodina pozvaná na oběd (bramborový salát a vepřové a kuřecí řízky). A tak jsem si dala taky řízek (ale vegetariánský).
Chuťově je velmi podobný běžnému kuřecímu řízku. Dokonce mé mámě moc a moc chutnal. Já z něho tolik nadšená nejsem, příště zkusím jiné bylinky a třeba to bude lepší. Příprava je nenáročná jen hodíte na 3 minutky na pánev z obou stran a máte uvaříno! Rozhodně jsem ho neměla naposled, stojí za vyzkoušení!
Otázka pro Vás, čím nahrazujete maso Vy? Nějaký typ?
Osobně mi trošku uniká poenta, proč maso nahrazovat "napodebeninou masa", to už ho člověk může jíst rovnou. :)
OdpovědětVymazatMy máme docela rádi různá tofu, tempehy, šmakouny a sójové kostky. Ale je fakt, že já maso občas jím a oba s přítelem jíme ryby.
Nekdo maso jist nechce at z hlediska etickeho nb zdravotniho, navic to jen chutna jako maso a pro vegany a vegetariany je to idealni
VymazatJé, kde jsi ho koupila?
OdpovědětVymazatJá si kupuji teď tofu - zkoušela jsem obyčejné a zeleninové a taky jsem si koupila tofu karbanátek se zeleninou - vše mi chutná. :)
ve zdravé výživě :) zkus se optat, v té naší to taky dřív neměli než si o to můj soused vegan zažádal :))
VymazatDěkuji :))
VymazatAhoj,
OdpovědětVymazatten řízek je "jen" vegetariánský, ne veganský. Obsahuje vaječný bílek a sušenou syrovátku...
Přijde mi ale, že na tom není nic zdravého. Kvasnicový extrakt je jen jiný název pro glutamát sodný :-(
OdpovědětVymazat