čtvrtek 23. července 2015

Foodie tip: tortilla



Na přání mé čtenářky Bilberry Day sepíši dnes můj oblíbený recept na tortilly, které si doma velmi ráda dělávám. 
Dle mě je nejdůležitější dobrá tortilla a dresink, kt dodává chuť celému jídlu. Udělat dobré tortillové těsto je pro mě velmi těžké, všechny mé pokusy zatím přišly nazmar, takže je kupuji v Tescu /mají je i v albertě/ , chuťově jsou výborné.


CO POTŘEBUJEME:

  • Tortilly
  • Dresink: dělám si domácí, jednak je to zdravější a vím přesně co do něho dávám.
 (jogurt, citrón, sladká paprika a chilli - koření, občas přihodím i směs na grilování /trošičku/, pepř)
 žádné přesné množší nemám, dělám to vždy od oka a podle toho jestli chci více či méně pálivé

  • Náplň: Kuřecí maso, salát, paprika (červená, žlutá), okurka, (kukuřice - tu dává moje sestřička)

 

POSTUP:

  1. Kuřecí maso obalíme v mouce, vajíčku a strouhánce /popř. pokud chcete stripsy se kt je to top nahraďte stouhánku kukuřičnými lupínkami/ - dáme smažit na pánvičku
  2.  Mezi tím si připravíme dresink a všechny ingredience pořádně zamícháme
  3. Nakrájíme zeleninu na kousky
  4. Těsně před tím než si začnete chystat tortillu dejte ji nahřát nad plotýnku nb do trouby, aby byla křupavá.
  5. Jakmile je tortilla křupavá, natřeme ji dresinkem a dáme na ní zeleninku s masem.

Tady máte poměrně zdravý a velmi chutný recept. Pro ještě zdravější verzi obalujte v mouce bez lepku, a jako jogurt použijte nějaký kvalitní řecký třeba. Grilovací koření se dá nahradit i jinou směsí, já si vždy s jídlem vyhrávám a zkouším nové způsoby.


Dejte mi vědět jestli jste recept zkoušeli a zda-li máte rádi tortillu.

2 komentáře:

  1. Ďakujééém :) Vyskúšam aj dressing spraviť, cez víkend sa chystám práve tortilly robiť lebo mi prídu ideálne v tomto teple :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tortilly jsem vždy měla ráda, ale teď jsem je dlouho neměla, protože jsem přestala jíst lepek. Až seženu kukuřičnou tortillu, tak určitě si nějakou udělám :) A dám do ní guacamole, jooo ♥ :D

    OdpovědětVymazat