neděle 16. února 2014

BIO nákupy aneb moje spižírna ...

Mnozí už si všimli, že dosti často nakupuji potraviny v DM a ve zdravých výživách. Dnes tu mám pro Vás jakýsi "random" fotek. Doufám, že se bude líbit a třeba Vás inspiruji.
 S pohledem "tohle všecko je moje! Ani se nekoukej!"

Dýně, Penne a špagety mé nejoblíbenější těstoviny, rýžové mléko, veganské chipsy a žitná mouka..
 Složení veganských chipsů, nejsou špatné (jedl je i můj přítel!)
 Složení rýžového mléka od Natumi (chutově není špatné, ale Alnature má lepší)
 Dýně a moje první dýňová polévka nedopadla znovna dle očekávání, příště to bude lepší!
 Mé nejoblíbenější oříšky..
 Doma máme obrovskou spotřebu kečupu, a tenhle je opravdu moc dobrý, děláme z něho i základ na pizzu, na kterou se tu určitě brzo objeví nějaký recept!
 Mňamózní nutela! Obsahuje 5% sušeného mléka, ale i tak jsem neodolala, pokud chcete zdravější variantu nutely šla bych jednoznačně do této! Stojí okolo 90 Kč, což je téměř stejné jako u normální, myslím...
 Nejvoňavější mydýlka na světě + nádherně citrusový sprcháč, který ted´ používám každý den :)
 Z této značky jsem nadšená, bohužel paní v prodejně mě špatně poradila Cannabis je spíše pro suchou, citlivou až problematickou pleť, já mám  smíšenou bez problémů, takže toto balení nechám mamce a pořídím si pro svůj typ pleti, před nákupem jsem dostala letáček s kosmetikou a celým sortimentem + 3 vzorky k vyzkoušení!
 Přece jsem neodolala a další dva odstíny si odnesla! Jediné, co mě láká už je jen hnědá tužka na oči, uvidíme..
 Alnatura má bezkonkurečně nejlepší rýžové mléko i sójové mi chutná, ale to čistě používám na vaření, pokrmy s ním chutnají nejlépe!
 Mouka všude kam se podívám, zatím moje pokusy nebyli 100% uspokojivé, ale já se nevzdávám, tentokrát jsem si vybrala jiný recept a myslím si, že to bude mnohem lepší!
 ACA-GOJI můj nejoblíbenější zelený čajík! Nádherně voní a chutná, rozhodně vyzkoušejte!
 Rajčatoá euforie, moje nej nej polévka, rajčatový protlak v tubě a samozřejmě kečup (jak jinak)
 Chystám se tempehatit a vyzkoušet recept od mé oblíbené blogerky Boženky :)
 By jste koukali, dneska jsem je jedla k hrachové kaši a musím říct, že mi vážně chutnají!
 Miluju luštěniny!!!!
 Sojový vanilkový pudink byl lepší, ale i tenhle není špatný, na pomazánkové máslo se těším až upeču čerstvý chebík..
 Mlsání, mícháno s barevnými burizonkami :)
Bio kvasnice na chleba, který se mi snad už povede dle mého přání..


Líbil se Vám tento vyčerpávající článek plný fotek? Chcete, aby se tu jednou za čas takhle objevil? Na závěr mi prozraďte, co dobrého jste na oběd měli Vy :)

9 komentářů:

  1. Moc hezké nákupy :) Já teda tempehu nepodlehla, asi jej neumím správně připravit, protože mi nikdy ode mě nechutná :D A sojové párky taky nemusím. Zato jsem si oblíbila šmakouna a tofu. To bych mohla po kilech :)
    Budu ráda, když takové články občas vyjdou, ráda se inspiruji.
    Dnes jsem k obědu neměla ještě nic, ale včera jsem kuchtila zapečenou pohanku s dušeným červeným zelím, semínky a hermelínem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ho budu dělat také poprvé, takže uvidíme zda-li mi bude chutnat či nikoliv, mě naopak sojový párky moc chutnaly :) a tofu jsem nezkoušela, ptž mě mamka stále od něj odrazuje takže ho zkusím až po tempehu :)
      pokusím se články jednou za čas až se mi shromáždí ve fotáku publikovat :)
      jinak tvůj včerejší oběd zní jako mnamka! :))

      Vymazat
  2. Skvělé nákupy. Já se snažím do svého jídlelníčku taky řadit nové a neznámé a zdravé potraviny. Sleduji různé youtuberky a různé blogy o zdravé výživě. Nedá se říct, že bych chtěla jíst jen zdravě, ale chci vyzkoušet něco, co jsem ještě nezkoušela a čas od času si něco zdravého dopřát. Poslední dobou jsem začala jíst dost mandlí, slunečnicových semínek a podobně. Chystám se vyzkoušet dýňová semínka. Dál jsem si koupila otruby a ještě bych chtěla vyzkoušet tofu a sojové mléko, které mě hrozně láká a zajíma mě, jak bude chutnat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dýňová semínka jsou nejlepší! Chutnají mi ze všech semínek nejvíc :)

      Ps.: Supr článek, také se snažím, aby v mém jídelníčku bylo bio výrobků co nejvíce. Jinak Alverde šampony, sprcháče a tělová másla jsou naprostá jednička! :)

      Vymazat
    2. sojové mléko jedině od Alnature (DM) ty co jsem zkoušela od jiné značky nebyli tolik dobré + sojové mléko mě osobně na pití moc nechutná, rýžové je fakt dobré, jinak své stravování každý bere jinak někdo to řeší víc někdo mín, mě zatím vyhovuje veganská strava z 95% takže u ní zůstávám, ale časem třeba alespon maso zařadím do jídelníčku.. uvidíme :))

      Vymazat
    3. Pro Alex: od alverde jsem měla už dva šampony, ségra si ted hodně pochvaluje ten proti lupům a mastným vlasů a také si ho nemůže vynachválit :)

      Vymazat
  3. Mňam, nejvíce bych si dala tu nutelu :D Nj, já a zdravá výživa, to k sobě moc nejde :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale ono to jde zkloubit "jíst chutně a přitom zdravě" ;)

      Vymazat